Misschien heeft u het wel eens voorbij zien komen in de krant:

Kruidencursussen in het Kruidencentrum in Oosterblokker.

Maar wat houdt zoiets nou in?
We hebben korte cursussen (7 lessen) voor mensen die het leuk vinden om kennis te maken met de (on)kruiden die in parken en tuinen groeien wat heeft het voor geneeskrachtige werking, is het eetbaar en wat kan je er mee maken (bv. zalf, tinctuur, thee etc.)

Hiernaast we geven in ons kruidencentrum ook de 4-jarige vakopleiding Kruidengeneeskunde waarmee we starten begin september 2017.
Deze opleiding heeft 2 basisjaren waarin je veel leert over kruiden, hun toepassingen en hoe je ze in diverse kruidenproducten kunt verwerken.
In de 2 vervolgjaren worden de kruiden ingedeeld naar orgaansysteem en veelvoorkomende ziektebeelden. Vanuit de visie van de natuurgeneeskunde worden mensbeeld en ziekte besproken.
Ook wordt er aandacht aan leefwijze en voeding besteed en worden de Bachbloesems en celzouten behandeld.
Als dit uw interesse heeft gewekt en u meer wilt weten over de opleiding dan kunt u op één van onze open dagen langskomen voor meer informatie:

Zaterdag 6 mei: informatiedag van 12:00 tot 15:00 op deze dag kunt u informatie inwinnen over de opleiding, het lesmateriaal en klaslokaal bekijken, kennis maken met de docent en vertellen we wat over de planten die in de kruidentuin groeien.

Zaterdag 17 juni: open dag met onze Kruidenfair van 10:00-16:00 met kraampjes, workshops, lezingen en rondleidingen door de kruidentuin.

Adres: Zuiderdracht 14 in Oosterblokker
U kunt meer informatie over de open dagen, opleiding en korte cursussen vinden op www.kruidenrijk.nl of www.kruidenvrouw.nl
Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met Annet van der Tweel 0229-245921 of mail naar annetkruidenadvies@quicknet.nl