Start:  maandag 25 maart

De cursus bestaat uit 7 lessen in de ochtend of de avond

Je maakt kennis met de planten die als eerste boven de grond komen kijken.

Ontdek de wereld van de voorjaars(on)kruiden. Zou het kunnen zijn dat een bepaald onkruid niet zomaar in je tuin groeit, maar daar is gekomen omdat jij het nodig hebt?

Ga mee op deze ontdekkingsreis!

Leer wat de kruiden te vertellen hebben, maak je eigen medicinale zalf, tinctuur, theemix.

De voorjaarskruiden zoals het Longkruid, de brandnetel en de paardenbloem zitten boordevol vitamines en mineralen en helpen het lichaam van binnen uit schoon te maken, goed om in te zetten bij voorjaarsmoeheid, verzuring en eczeem.

Ook heel trendy is “eten uit de natuur”: we hebben een lan vol met de heerlijkste onkruiden. wist je dat je van bloemen ook hele gezonde én lekkere hapjes en drankjes kunt maken? Zoals vlierbloesemjam of een lekkere paardenbloemensiroop. Met het zeer gevreesde zevenblad kan je een heerlijke pesto maken. Brandnetel prikt niet meer als je het gekookt hebt, die kan dan in de kruidensoep, paardenbloemblaadjes in de sla….

Laat je verbazen over wat je allemaal aan eetbare planten kunt vinden in de natuur. Je plukt jezelf gezond! Daarom sluiten we de laatste les af met een heerlijke zelfgemaakte wildpluk-lunch.

In deze cursus gaan we veel leuke, gezonde en geneeskrachtige producten maken. Ook vertellen we je over de geneeskracht van de kruiden en regelmatig gaan we de mooie kruidentuin in om de kruiden te voelen, proeven, ervaren en herkennen.

Cursusdagen (de weken zijn niet aansluitend)

Maandagochtend 9:30 tot 12:00  

Maandagavond van 19:30 tot 22:00

De lessen zijn op: 25 maart, 1 en 15 april, 6 en 20 mei, 3 en 17 juni

Kosten: € 135,00

De lessen worden gegeven door:  Annet van der Tweel

Locatie: Zuiderdracht 14  in Oosterblokker

Opgeven bel of mail: Annet van der Tweel 0229-245921 annetkruidenadvies@quicknet.nl